پربحث ها
اخبار اقتصادی
چاپ00018:38 - 1400/07/06

حقوق کارگر زیر ۴ میلیون / یک شب اقامت در هتل؛ ۱۲ میلیون تومان

کارگر آنلاین | قیمت هر شب اقامت در برخی هتل‌‌‌های ایران به شبی ۱۲ میلیون تومان می‌رسد و این در حالیست که حداقل حقوق ماهیانه یک کارگر حدود ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است، یعنی حدود ۵ برابر دستمزدی که کارگر بعد از یک‌ماه تلاش دریافت می‌کند.

 فصل تابستان به پایان رسیده و با آغاز پاییز، موج سفرها روندی کاهشی دارد اما بررسی هزینه اقامت در هتل‌ها و مهمانپذیرهای کشور نشان می‌دهد که بار اقتصادی سنگینی به دوش مسافران تحمیل می‌شود.

به طور متوسط قیمت هر شب اقامت در هتل‌‌‌های کشور از حدود ۲۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و به ۱۱ تا ۱۲ میلیون تومان هم می‌رسد، این قیمت‌‌‌های عجیب و غریب در شرایطی است که به گفته کارشناسان، کیفیت هتل‌های ایران مطابق با استانداردهای جهانی نیست و قیمت ها، فراتر از کیفیت و خدمات آن‌هاست.

  • آمارهای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نشان می‌دهد که از مجموع ۶ هزار و ۳۲ واحد اقامتی و گردشگری که اطلاعات آن‌ها تا سال ۹۸ ثبت شده، تنها ۴۲۱ واحد استانداردسازی شده و گواهی کیفیت گرفته‌اند که سهم هتل‌ها ۱۵۲ واحد بوده است.
  • اما فارغ از اینکه قیمت اقامت در هتل‌‌‌های ایران با کیفیت آنها همخوانی ندارد، نگاهی به قیمت‌‌‌های مربوط به یک شب اقامت در برخی هتل‌ها و همچنین حقوقی که کارگران و بازنشستگان دریافت می‌کنند نشان می‌دهد که از شکاف عمیقی را در میان طبقات مختلف جامعه شاهد هستیم.

یعنی در شرایطی که حقوق بازنشستگان به سختی پاسخگوی هزینه‌های خورد وخوراک، مسکن و درمان آنهاست و هزینه‌‌‌های مربوط به آموزش و تفریحات سالم از زندگی این افراد حذف شده است، برخی دیگر برای دوشب اقامت در یک هتل ۲۴ میلیون تومان می‌پردازند.

نگاهی به قیمت لوکس‌ترین هتل‌‌‌های ایران

  • گران ترین و خاص ترین هتل ایران، اسپیناس پالاس است، قیمت اتاق یک تخته در هتل اسپیناس پالاس یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان است اما برای اقامت در سوئیت اسکای در طبقه ۲۱ هتل که جکوزی هم از امکانات آن است باید ۱۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان هزینه کرد.
  • قیمت یک شب اقامت در هتل اسپیناس بلوار کشاورز ارزانتر از هتل اسپیناس پالاس است، در این هتل قیمت اتاق یک تخته یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سوییت دونفره اسپیناس، ۱۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان است.

قیمت‌ها در هتل مجلل درویشی مشهد هم نجومی‌است، یک شب اقامت در اتاق اکونومی‌یک نفره این هتل، ۷۴۰ هزار تومان است، اما گرانترین گزینه ای که پیش روی مسافران قرار دارد، اتاق دوبلکس ملل (ایران باستان-ایران اسلام-مصر) که شبی ۱۱ میلیون تومان است.

پس از آن به هتل ترنج کیش می‌رسیم، قیمت‌ها در این هتل از ۴ میلیون تومان شروع می‌شود، هزینه یک شب اقامت در اتاق دوتخته رو به دریاهافبرد ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است و لوکس ترین گزینه ای هم که پیش روی مسافران قرار دارد، سوییت چهارنفره امپریال هافبرد است که ۱۱ میلیون و ۴۴۵ هزار تومان قیمت خورده است.

  • در این میان هتل داریوش هم از آن جمله هتل هایی است که در سال‌‌‌های گذشته اسم و رسمی‌برای خود بهم زده است، برای اقامت یک روزه در هتل داریوش کیش حداقل باید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان(یک تخته) هزینه کنید اما قیمت سوئیت رویال لوکس چهار نفره رو به دریای این هتل( گرانترین انتخاب مسافران می‌تواند باشد)، ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
  • بعد از کیش به اصفهان می‌رسیم، گرانترین و معروفترین هتل این شهر، هتل عباسی است که قیمت اتاق یک تخته در آن، ۷۷۰ هزار تومان است و گرانترین گزینه در این هتل، آپارتمان دوخوابه چهار نفره است که برای یک شب اقامت در آن باید ۴ میلیون تومان بپردازید.

اما برای اقامت در یکی از لوکس ترین هتل‌‌‌های تبریز یعنی هتل لاله پارک باید از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای اتاق یک نفره تا رزرو سوییت رویال دونفره که ۶ میلیون و ۶۶۰ هزار تومان است، هزینه کنید که انتخاب هر یک از این گزینه‌ها به تعداد همراهانتان و جیبتان بستگی دارد.

  • حالا به شمال کشور و استان مازندران می‌رسیم، استانی که یکی از پرطرفدارترین مقاصد مسافران است، یکی از گران ترین هتل‌‌‌های این استان، هتل پارسیان خزر است که قیمت اتاق دو تخته آن از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود و سوئیت رویال آن که برای شش نفر در نظر گرفته شده، ۵ میلیون و ۱۸۶ هزار تومان است.
  • ناگفته نماند اعداد و ارقام این گزارش، بدون تخفیف است اما در سایت‌‌‌های اینترنتی، قیمت‌ها با تخفیف هایی همراه است که میزان آن به سایت و هتل بستگی دارد، اما محدوده آن معمولا بین ۵ تا ۴۰ درصد است.

حالا اگر مقایسه‌ای بین قیمت‌‌‌های اعلام شده برای یک شب اقامت در هتل‌‌‌های لوکس کشور با دستمزد ماهیانه کارگران و بازنشستگان داشته باشیم به خوبی متوجه شکاف اقتصادی عمیق میان طبقات پردرآمد و کم درآمد جامعه می‌شویم، شکافی که ناشی از نبود اشتغال کافی، توزیع نابرابر فرصت‌ها، انحصارها و رانت هاست.

منبع: بازتاب

لینک کوتاه :
برای ذخیره در کلیپ برد، در باکس بالا کلیک کنید
اشتراک گذاری در :
نظر خود را ثبت کنید
نام خود را وارد نمایید
متن نظر را وارد نمایید
سامانه بتا بانک رفاه کارگران